RentRovi ile Yıllık Kira Alma Rehberi

yıllık-kira (1)

Güvenilir kiracı bulmak, ev ya da işyeri gibi taşınmazlarını kiraya vermek isteyenlerin en çok zorlandıkları konulardan biridir. Kiranın zamanında ve eksiksiz olarak ödenmesinin garanti altına alınması, mülk sahiplerinin öncelikleri arasındadır. Her ne kadar yasal düzenlemeler mülk sahiplerini garanti altına almak için bazı kolaylıklar sağlamış olsa da yine de bazı olumsuzluklarla karşılaşılabilmektedir. Bu noktada evimi kiraya vermek istiyorum diyenler için yıllık kira alma seçeneği bir alternatif olarak devreye girmektedir. Yıllık kira alma işleminde mülk sahibi ile kiracı arasında aracı olan bir finans kuruluşu yer almaktadır. Bu kuruluş mülk sahibinin bir yıllık kirasını peşin ödemek suretiyle onu garanti altına alırken; kiracının borcunu ödeyebilmesi için de çeşitli kolaylıklar sunmaktadır. Günümüzde yıllık kira ücreti alma hizmeti giderek daha yaygın hale gelmektedir.

Yıllık Kira Almanın Avantajları

Yıllık kira alma seçeneği, sağlamış olduğu avantajlar nedeniyle oldukça popüler bir hale gelmiştir. Her ay kira peşinde koşturmak istemeyen, güvenilir kiracı aramaktan yorulan mülk sahipleri için sunulan bu olanağın avantajlarından bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Toplu Para Olanağı: Yeni bir yatırım yapmak ya da toplu nakit ihtiyacını karşılamak isteyenler açısından yıllık kira almanın önemi büyüktür. 12 ay boyunca kira beklemek yerine, ilk aydan 1 yıllık kirayı peşin almak, mali hamle olanaklarını genişletmektedir.
  • Riski Devretmek: Yıllık kira alma sisteminde mülk sahibi ile kiracı doğrudan muhatap değildir. Mülk sahibi 1 yıllık kirasını finans kurumundan peşin alarak, kira ücretini garantilerken; kiranın ödenmemesi ya da geciktirilmesi gibi riskleri de finans şirketine aktarmaktadır. Kiracının 1 yıllık borcunu peşin ödeyen finans kurumu, aynı zamanda kiracının mali yönden muhatabı konumundadır.

Bir önceki yazımızda RentRovi&Koçfinans iş birliği hakkında bilgilere ve ev sahibi dostu avantajlara ulaşabilirsiniz.

RentRovi ve Koç Finans İş Birliği ile Kiranızı Peşin Alın

yıllık kira almak

Ev ya da herhangi bir mülkü kiraya vermek her ne kadar kolay görünse de esasında zorlu bir süreçtir. Bu süreci kolaylaştırmak ve minimum risk ile tamamlayabilmek için kiraya verme işleminin bu konuda profesyonel hizmetler veren firmalar tarafından sağlanması büyük önem taşımaktadır. Evimi kiraya vermek istiyorum diyenlerin son yıllarda en çok başvurdukları firmalardan biri de Rentrovi’dir. Rentrovi, yıllık kira alma hizmetinin yanı sıra kiralama işlemlerinde her iki taraf için de kolaylıklar sunmaktadır. Koç finans ile işbirliği bulunan ve bu sayede mülk sahiplerinin yıllık kira ödemelerinin anında yapılmasını sağlayan Rentrovi, bu sayede mülk sahiplerinin toplu nakit ihtiyaçlarının karşılanmasını ve kira ödemelerinin garanti altına alınmasını da mümkün hale getirmektedir. Rentrovi’nin sunmuş olduğu yıllık kira ücreti hizmetinden yararlanmaya devam edebilmek için, sözleşmenin yıllık olarak yenilenmesi gereklidir. Rentrovi mülk sahiplerinin güvenilir kiracı bulma endişelerini ortadan kaldırmıştır.

ev-kiralama

Yıllık kira tahsilatının yanı sıra Rentrovi hem mülk sahiplerine hem de kiracılara çeşitli olanaklar sunmaktadır. Kiracılara sağlanan kolaylıkların başında depozitosuz kiralama imkânı bulunmaktadır. Kiralama maliyetlerini arttıran depozito ücretinin, taksitler halinde ödenmesi ya da tamamen ödenmemesi söz konusudur. Depozitonun hiç ödenmediği durumlara, kiraya verilen mülkün güvence altına alınması için sigortalama işlemi yapılmaktadır. Üstelik kiralama işlemi esnasında her iki taraf için de zaman kaybına neden olan resmi işlemler de RentRovi tarafından hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Evini kiraya vermek ya da kiralık ev bulmak isteyenlerin RentRovi’den faydalanması durumunda, tüm işlemler kolayca tamamlanmakta ve her iki taraf da sorunsuz bir şekilde istediğine ulaşabilmektedir. Ayrıca RentRovi kiralama işleminden sonra da gereksinim duyulan her zamanda danışmanlık ve teknik destek sunmaktadır.

Views:
2753
Article Categories:
ev sahibi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *