Kiralık Dairenizin Fotoğrafını Çekmenin 6 Kısa Püf Noktası

Günümüzde insanlar dairelerini kiraya vermek için genellikle online platformlardan yararlanıyor. Daha fazla kişiye ulaşabilmeyi mümkün kılan bu platformlar, bu sayede dairelerin daha kolay kiraya verilmesini sağlıyor. Ancak bu platformlarda evler için kolayca kiracı bulunabilmesi için, daire fotoğraflarının düzgün çekilmiş olması gerekiyor. İnsanların yalnızca fotoğraf üzerinden bakarak seçim yaptıkları bu platformlarda, kaliteli bir ev kalitesiz fotoğraflar nedeniyle boş kalabiliyor. Kiralık daire fotoğrafı çekmek için bazı püf noktalar bulunuyor. Bu noktaların dikkate alınması, online platformlar üzerinde daire kiralamanın daha kolay şekilde yapılabilmesi bakımından önem taşıyor.

 

Alıcı Gözüyle Çekmek

kiralık daire fotoğrafı çekmek (3)

Kiralık daire fotoğrafı çekmek için öncelikle çekilecek şeylerin ve açıların doğru belirlenmesi gerekiyor. Bu noktada fotoğrafı çekecek kişinin, evi kendisi kiralayacakmış gibi düşünmesi önem arz ediyor. Kendisinin ev kiralarken hangi hususları görmek isteyeceğini düşünmesi ve bu noktalardan çekim yapması, çekilecek resimlerde başarının sağlanmasının ilk aşamasını oluşturuyor.

 

Işığı Doğru Kullanmak

kiralık daire fotoğrafı çekmek (4)

Doğru fotoğraf çekmenin püf noktaları arasında ışık en önemli yeri tutuyor. Hatta pek çok temel fotoğrafçılık kitabında, ışığın fotoğrafın hammaddesi olduğu yönünde cümleler bulunuyor. Bu yüzden de ışığın doğru kullanılması, ters ışık ile fotoğraf çekilmemesi ve fotoğrafın karanlık olmaması gibi hususların göz ardı edilmemesi gerekiyor.

 

Kaliteli Ekipman Kullanmak

 

Fotoğraf çekmek için kullanılacak kamera ve ekipmanların doğru seçilmesi de kiralık daire fotoğrafı çekmek noktasında bir püf nokta oluşturuyor. Çözünürlüğü düşük kameralar ile yapılan çekimler, dairenin yeteri kadar net görülememesine neden oluyor. Kamera ile çekim yapılacağı zaman farklı açılara sahip lensler ile çekim yapmak ve daireyi çok yönlü olarak göstermek tavsiye ediliyor. Özellikle panoramik fotoğraflar; dairenin, odaların ve çevrenin daha iyi gösterilmesine yardımcı oluyor. Günümüzde gelişmiş özelliklere sahip olan cep telefonlarıyla da bu tür fotoğraflar çekilebiliyor.

 

Düzenleme Programlarından Yararlanın

kiralık daire fotoğrafı çekmek (1)

Her ne kadar iyi çekilse de her fotoğrafın belirli oranda düzenlemelere gereksinimi olabiliyor. Günümüzde fotoğraf düzenlemek ve fotoğraf kusurlarını gidermek için kullanılan çok sayıda program bulunuyor. Bu programlardan bazıları profesyonel bilgi gerektirirken, bazıları cep telefonlarından bile son derece kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Bu uygulamalardan yararlanmak, çekilen resimlerin daha kaliteli olması açısından önem taşıyor.

 

Daire Temizken Fotoğraf Çekmek

kiralık daire fotoğrafı çekmek (5)

Fotoğraf çekiminden önce dairenin iyice temizlenmiş olması da fotoğraf açısından dikkat gerektiriyor. Temiz olmayan daireler genellikle eski bir görünüm sergiliyor. Temiz daireler, kiralık ev arayan bireylerin gözlerinin daireyi daha ferah görmesine yardımcı oluyor.

 

Obje Kullanarak Kompozisyon Hazırlamak

Fotoğraflarda obje kullanmak, dairenin daha net görüntülenmesi açısından değer taşıyor. Kiraya verilmek istenilen dairenin eşyasız olması durumunda masa ya da sandalye gibi birkaç küçük objenin kullanılması, kadrajın ve sahnenin daha net görülmesine olanak tanıyor.

İlginizi çekebilir: Kiracı Hakları Nelerdir? Kiracıların Bilmesi Gerekenler

 

RentRovi ile Kolay ve Hızlı Kiralama

rentrovi_website

Herhangi bir zorluk ile karşılaşmadan ev kiralayabilmek için profesyonel destek almak hayati öneme sahiptir. Uzun yıllardan beri Bakırköy ve İstanbul’un diğer ilçelerinde kaliteli ekibi ile kiralama hizmetleri sunan RentRovi, hem evini kiralamak isteyenler için hem de kiralık ev arayanlar için geniş olanaklar sunmaktadır. Bu olanakların başında evrak işlerinin kolaylıkla halledilmesi ve yasal prosedürlerin daha kısa sürede halledilmesi gelmektedir. Özellikle çalışan ve bu işlemleri yürütmek için yeteri kadar zamanı olmayanlar için RentRovi’nin sunmuş olduğu bu hizmet son derece yararlıdır. Bununla birlikte depozito ödemek istemediği için sahibinden kiralık daire arayanlar için de depozitosuz kiralama kolaylığı sunmaktadır. RentRovi, evini kiraya vermek isteyenler için de toplu nakit ödeme yapmaktadır. 1 yıllık kira bedellerini peşin alan ev sahipleri, bu sayede acil nakit ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebilmektedir. RentRovi ile yapılan sözleşmenin her yıl yenilenmesi ile bu düzeni devam ettirebilmek mümkündür.

 

Yıllık Kiranızı Peşin Alın, Nakit İhtiyacınızı Karşılayın

yıllık kira almak

Evinizi kiraladıktan sonra kiralarınızı sorunsuz alabileceğinize dair bir garantiniz olsa nasıl olurdu? RentRovi, Koçfinans güvencesiyle evini kiralamak isteyenler için yıllık kira imkanı sağlıyor. Evinizi RentRovi ile kiraya vererek 1 yıllık kira bedelini peşin olarak tahsil edebilir ve nakit ihtiyaçlarınızı kolaylıkla görebilirsiniz. Bu sayede kira peşinde koşma ya da kira tarihi kovalama gibi stres yaratan durumlardan da uzaklaşmış olursunuz. Detaylar için “RentRovi ve Koçfinans İş birliği ile Ev Kiralamak Artık Daha Kolay” adlı blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *