Tarih ile İç İçe Fatih’te Yaşamak

fatih-kiralık-daire

İstanbul’un tarihini bir bütün olarak yansıtması ve tarihin tozlu sayfalarına ışık tutması nedeniyle Fatih, İstanbul’da yaşamak isteyenlerin öncelikli olarak tercih ettikleri ilçelerin başında gelmektedir. Her yıl hem yurtiçinden hem de yurtdışından binlerce insanın yerleştiği ilçe, İstanbul’un kurulduğu ve genişlediği merkez olma özelliğine sahiptir. Marmaray inşaatı esnasında yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan bulgular, şehrin tarihinin 12 bin yıldan daha eski olduğunu göstermektedir. Ayrıca hem İslam hem de Hıristiyan dünyası için önemli kabul edilen Ayasofya, ihtişamıyla görenleri hayrete düşüren Topkapı Sarayı, eşsiz mimarisi ile Sultanahmet Cami ve daha pek çok tarihi eseri bünyesinde barındıran ilçe, tarih ile iç içe bir yaşam sürmek isteyenlerin vazgeçilmez adreslerindendir. Eyüpsultan ve Zeytinburnu ilçelerine komşu olan Fatih, Marmara Denizi’ne de toplam 14 km kıyı şeridine sahiptir. Ayrıca şehrin adli, idari ve güvenlik işlerinin yürütüldüğü merkezlerin önemli bir kısmı da bu ilçede yer almaktadır. 

Fatih Kiralık Ev Fiyatları

ev kiralama

Ev kiralayarak Fatih ilçesinde yaşamak isteyenler için seçenekler oldukça fazladır. Bu çeşitlilik, her bütçeye uygun ev bulabilmeyi de olanaklı hale getirmektedir. Kiralık daire Fatih fiyatları üzerinde etkili olan unsurları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Konum: Fatih, her köşesi ile tarih kokan, değerli bir ilçe olsa da bazı bölgeleri emlak açısından daha değerlidir. Bu yüzden de ev kiralanmak istenilen bölgedeki emlak endekslerinin iyi takip edilmesi gereklidir.
  • Cephe: Kiralanacak evin yer aldığı cephe de kira fiyatları üzerinde belirleyici bir etkiye sahiptir. Güney cephede yer alan evler, daha sıcak olmaları dolayısıyla daha yüksek kira bedeli gerektirmektedir. Kuzey cephe evlerde ise tam tersi söz konusudur.
  • Ulaşım ve Sosyal Olanaklar: Toplu taşıma araçlarına ve şehirlerarası ya da uluslararası ulaşım araçlarına daha yakın olan evler, daha değerli kabul edilmektedir. Ayrıca hem tercih edilen konutun hem de konutun yer aldığı bölgenin sunmuş olduğu sosyal olanaklar da kira fiyatlarını etkilemektedir.

Ek olarak, Fatih kiralık daire metrekare başı fiyat listesine ulaşmak için geçmişte hazırladığımız blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Fatih’te Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

fatih-kiralık-daire

Fatih kiralık daire seçeneklerinin çok fazla olmasına karşın, bu ilçede ev kiralarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcuttur. Önemli noktaların dikkate alınması, kiralanacak evde daha rahat ve güvenli bir şekilde yaşayabilmek açısından zorunluluk arz etmektedir. Öncelikle İstanbul’un önemli bir deprem merkezi olduğu unutulmamalı ve bu riskten maksimum düzeyde korunabilmek için kiralanacak evin depreme dayanıklı olmasına özen gösterilmelidir. Kiralanacak dairenin hastane ve okul gibi önemli kuruluşlara yakın olması da dikkate değer bir konudur. Özellikle öğrenci servis ücretlerinin çok yüksek olduğu İstanbul’da eğitim kurumlarına yakın olmak büyük bir avantajdır. Ev kiralanacak bölgenin güvenlik açısından da iyi düzeyde olması gereklidir.

 

RentRovi ile Fatih’te Kolayca Ev Kiralama

 

Ev kiralamak kolay gibi görünse de son derece zorlu ve zorlayıcı bir süreçtir. Bu sürecin üstesinden kolayca gelebilmek için profesyonel desteğe başvurmak, yapılacak en doğru şeydir. Fatih de dahil olmak üzere İstanbul’un pek çok ilçesinde emlak kiralama hizmetleri sunan RentRovi, hem ev sahiplerine hem de kiralık ev arayanlara son derece rahatlatıcı hizmetler sunmaktadır. Özellikle ev kiralama esnasında yaşanan en büyük zorluk olan resmi işlemler ve evraklar RentRovi tarafından kısa sürede tamamlanmakta ve kiracılar herhangi bir zahmet ile karşılaşmadan evlerine yerleşebilmektedir. Ayrıca RentRovi’nin depozito ödemesini kaldırması sayesinde sahibinden kiralık daire Fatih rahatlığı ile kiralama yapılabilmektedir. RentRovi ev sahipleri için de birbirinden cazip olanaklar sunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *