Dünyadaki Köpek Dostu Şehirler

köpek dostu şehirler (2)

Evde evcil hayvan beslemek, son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde hemen her evde bir evcil hayvan bulunuyor. Köpekler, evlerde beslenen hayvanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Uysal ve sadık olmaları, kolay eğitilebilmeleri, ömürlerinin uzun olması ve arkadaşlıklarının güçlü olması köpeklerin bu konuda ön plana çıkmasına neden oluyor. Ancak köpeklerin de zaman zaman çeşitli aktivitelere, eğlenceye ya da dinlenmeye ihtiyacı olabiliyor. Bu hayvanların sürekli evde tutulması, psikolojik rahatsızlıklar yaşamalarına ya da mutsuz hale gelmelerine yol açabiliyor. Bu yüzden de şehirlerin köpekler ile uyumlu hale gelmesi gerekiyor. Köpek dostu şehirler bu yüzden giderek daha fazla ilgi görüyor. Hem köpeği ile birlikte tatil yapmak hem de yeni bir şehre taşınmak isteyenler tarafından ilgi gören bu şehirler, köpeklerin güzel zaman geçirebilecekleri pek çok olanak barındırıyor. Dünyada sayıları her geçen gün daha da artan köpek dostu şehirler çeşitli ödül organizasyonlarıyla da teşvik ediliyor. Bu şehirlerde yaşayan köpeklerin daha mutlu oldukları ve daha eğlenceli zaman geçirdikleri biliniyor.

 

Portland

köpek dostu şehirler (4)

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaleti sınırları içerisinde yer alan Portland, dünyanın bilinirliği en yüksek olan köpek dostu şehirleri arasında yer alıyor. Öyle ki kentte sadece köpekler için tasarlanmış olan 30 civarında köpek parkı bulunuyor. Üstelik şehir dışından ya da yurtdışından kendi ziyarete gelenlerin köpekleri ile birlikte konaklayabilecekleri çok sayıda otel bulunuyor. Bu oteller, konaklama hizmetlerinin yanı sıra köpeklerin daha iyi zaman geçirebilmesi adına çeşitli hizmetler de sunuyor. Ayrıca Portland’da köpeklerin yemek yiyebilecekleri restoranlar ya da eğlenebilecekleri barlar da bulunuyor. Her yıl köpek dostu şehirler listelerinde ilk sıralarda yer alan Portland, bu konuda sürekli olarak kendini geliştirmeye devam ediyor.

 

Manchester

köpek dostu şehirler (5)

Her ne kadar Manchester yalnızca spor ve müzik ile ön plandaymış gibi görünse de çok sayıda bilinmeyen yönleri de bulunuyor. Köpek dostu şehirler listesinin başlarında yer alan kentte, köpeklere özel servis yapan bar ve restoranlar bulunuyor. İngiltere sınırları içerisinde yer alan kent, aynı zamanda ülkede köpeklere en çok değer verilen yer olarak tanımlanıyor. Bu konuda her geçen gün daha yeni hizmetlere imza atılan kent, gelecek yıllarda listenin ilk sırasına yükselmeyi hedefliyor.

 

Carmel

köpek dostu şehirler (1)

Amerika Birleşik Devletleri’nde köpeklerin diledikleri gibi eğlenip yaşayabildikleri noktalardan biri de Carmel. Kaliforniya eyaletinde yer alan bu kentte, köpekler tasmaları olmadan dolaşabiliyor. Ayrıca diğer köpekler ile buluşarak oyunlar oynayıp eğlenebilecekleri sahiller bulunuyor. Sahil üzerindeki bazı oteller, köpekler için özel hizmetler sunuyor. Köpeği ile birlikte tatil yapmak isteyenlerin dünya üzerinde tercih edebilecekleri en rahat kentlerden biri olan Carmel, aynı zamanda dünyadaki köpek dostu şehir politikalarının belirleyicileri arasında bulunuyor.

 

Kopenhag

köpek dostu şehirler (3)

Sivil demokrasinin işlerliğinin en yüksek olduğu kentte bu haktan hayvanlar da yararlanıyor. Öyle ki kent, köpek sever sakinleri ile ön plana çıkıyor. Köpek dostu şehirler arasında ayrıcalıklı bir yer tutan Kopenhag, köpeklere hizmet veren tesislerin yanı sıra belirli aralıklarla köpeklere özgü eğlenceler ve etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler ile köpeklerin eğlenmesi sağlanıyor.

 

San Diego

Köpek sahiplerinin hem yaşamak hem de tatil yapmak için sıklıkla tercih ettikleri kentlerden biri olan San Diego, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde yer alıyor. Köpekler için sörf kulüplerinin bulunduğu kentte, bu hayvanların doyasıya eğlenebilecekleri çok farklı etkinler de bulunuyor. Ayrıca San Diego, köpeklerin oynayabilecekleri çok sayıda parka da ev sahipliği yapıyor.

İlginizi çekebilir: Yeni Nesil Tatil Konsepti: Kiralık Villa

 

Views:
2345
Article Categories:
Ev kiralama · Friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *