Depozitosuz Ev Kiralamanın Zamanı Gelmedi Mi?

Bir evi kiralamak istediğinizde, sizden eve girişinizde kira bedeliyle birlikte depozito olarak ek bir güvence ücreti de talep edebilirler. Bu ek ücret Kiracılar Yasasına göre vadeli hesaba yatırılır ve faizi kiracıya aittir. ‘Kira bedeli’ olmadığı için kira depozitosu damga vergisine tabi değildir.

İstenebilecek kira depozitosunun maksimum değeri üç aylık kira tutarıdır. Bu tutar sözleşme bitiminde ev ile ilgili herhangi bir anlaşmazlık çıkmazsa (boya, fatura, tadilat masrafı gibi) kiracıya geri ödenir. Bir zararın olması durumunda, masraflar depozito üzerinden düşülür.

Depozitoyu geri alırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem/ispat amacıyla depozito verirken yazılı bir belge talep etmekte fayda vardır. Bu belgede depozito verilme tarihi, nedeni, ne kadar verildiği yazılmalı ve ıslak imza atılmalıdır.

Depozito Ücreti Evi Korumaya Yetiyor mu?

Depozito uygulaması artık bir gelenek haline gelmiş.Ev sahipleri bu gelenek ve kulanım alışkanlığından vazgeçemiyor. Mevcutta var olan konut kiralama siteleride depozitoya alternatif yaratacak inovasyon ve vizyona uzaklar. Günümüzde kullanılan depozito uygulaması ne ev sahibinin nede kiracının taleplerini tam olarak karşılamaya yetiyor. Bu yöntem çoğu zaman evi korumaya yetmediği gibi, ev sahibi ve kiracılar arasında çıkan sorunların büyük bir kısmı depozito ücretinden kaynaklanmaktadır. Kiracı içinde ev kiralarken ödemiş olduğu bu ücret kiracının bütçesini oldukça zorlamakta ve kiralama süresi boyunca bu para rehin tutulmaktadır.

ev sahibi polise şikayet etti
Arnavutköy’de bir yıldır oturduğu evden ayrılmak isteyen kiracı, ev sahibinin depozitoyu vermemesine sinirlenince…www.haberturk.com

RentRovi Depozito Sorununa Nasıl Bir Çözüm Üretiyor?

RentRovi Depozitosuz Modelimizle Tanışın

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek RentRovi Depozitosuz Ev Kiralama modelimizi uygulamaya aldık.Bir depozito bedelinin 1/3‘ü alınarak, senelik kira bedeli üzerinden aydan aya eşit taksitler halinde kira bedelinize yansıtılan geri ödemesiz kiralama seçeneğimizdir.

Örnek: 3000 Tl depozitosu olan bir konut için sadece 1/3 oranında yani 1000 Tl kiracıdan ev sahibine aydan aya 1000/12=… şeklinde eşit taksitler halinde kira bedeline eklenerek ödenecektir. Kira sözleşmesin sona erdiğinde kiracı bu ücreti ev sahibinden talep edemeyecektir.  Bugüne kadar RR- Depozitosuz ev kiralama modelinde kiraya verdiğimiz evler oldu. Hem ev sahibi hem de kiracı için avantajlı olan modelimizde gayet memnun kaldılar.

% 100 Depozitosuz Ev Kiralama RentRovi Modeli Çok yakında

RentRovi olarak depozitoyu tamamen tarihe karıştırmak istiyoruz. % 100 depozitosuz ev kiralama modelimizi 2020’nin ilk çeyreğinde müşterilerimizin hizmetine sunacağız. Depozitosuz ev kiralama modelimizde depozito yerine geçebilecek geniş kapsamlı ve ücretsiz bir sigorta olacak. Bu sigorta paketinde hem ev korunabilecek hem de ev sahibinin kira gelirini hukuksal olarak garantiye alınabilecek. Ev sahiplerine sunduğumuz bu geniş kapsamlı sigorta, ev sahibini depozitodan daha geniş ve kapsamlı bir şekilde koruyacaktır. Ayrıca kiracıyı depozito ücretinden kurtarmakla beraber evin temel bakım onarım kısımlarında 7/24 ücretsiz hizmette sağlanacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *