RENTROVİ – 2023 EV KİRALAMA TRENDLERİ

2023 Ev Kiralama Trendleri

2023 EV KİRALAMA TRENDLERİ NELER OLACAK?

2023 ev kiralama trendleri ne olacak? Evimi nasıl güvenli ve en kazançlı şekilde kiraya verebilirim sorularını merak ediyorsanız bu blog yazısı tam da size göre. Pandemi ile beraber birçok sektörde büyük değişimler meydana geldi, bu değişimden etkilenen sektörlerden biri de ev kiralama sektörüdür. Birçok şirketin çalışanına uzaktan çalışma olanağı sağlamasıyla, çalışanlar bulunduğu ülkelerin dışına çıkıp, farklı ülkelerde geçici süreliğine yaşamaya başladılar. Bu göç dalgasından etkilenen ülkelerden birisi de Türkiye oldu. Özellikle İstanbul ve sahil kesimleri, hem yaşam koşulları hem de iklim yapısı sebebiyle birçok yabancıya oldukça cazip geliyor. Pandeminin etkisi dışında Rus ve Ukrayna savaşı benzeri durumlarda 2022’de kiralama sektörüne ciddi etkileri oldu ve bu etki 2023’te de devam edecek gibi görünüyor. Bu kadar önemli değişimler olurken ve yüksek enflasyon ortamında evinizi nasıl en iyi kira getirisi ve en iyi kiracı ile buluşturursunuz?

Eşyalı ve Minimalist Daireler Oldukça Yoğun İlgi Görüyor

Fully Furnished and Minimalist Flats Get Lots of Interest

Eğer daireniz eşyalı ve minimalist bir yapıya sahipse yabancı kiracıların oldukça ilgisini çekecek, hem hızlı kiralanacak hem de kira değeri yükselecektir. Daireniz kiracının temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde eşyalandırıp, ayrıca günlük ihtiyaçlar için bir takım malzemeler ile donatılmışsa evinizin kira bedeline oldukça değer katacaktır. Daire tipleri arasında en çok tercih edilenler; stüdyo, 1+1 ve 2+1 tip daireler olmaktadır.

Evde Aboneliklerin Kurulu Olması

 Having Subscriptions Installed at Home to make it easier for the tenant

Kiracı profili yabancı olduğundan ve uzun süreli o evde yaşamayacağından dolayı aboneliklerin mülk sahibinin adına olması evin hızlı bir şekilde kiraya verilmesi açısından oldukça kolaylık sağlayacaktır. Evde ekstra iyi internet sağlayıcı, iyi bir TV ve Netflix gibi platformların bağlı olması evin kira değerine ciddi katkısı olacaktır.

Kira Kontratında Esneklik

Flexibility in Lease process

Çoğu yabancı kiracı uzun süreli değil de genelde orta dönem 3-12 ay arasında değişen periyotlarla ev kiralıyorlar. İlk defa geldikleri yerleri deneyimleyip ya da bu süre içerisinde birden çok lokasyon ya da şehri deneyimlemek istiyorlar. Ev sahibi olarak kiracı için yapacağınız kira kontratında esneklik hem evin hızlı kiralanması hem de orta dönem kiralama olacağından daha iyi bir değerlemeyle kiraya vermenizi sağlayacaktır.

Yabancı Dil ve Teknik Destek

we offer Foreign Language and Technical Support

Kiracılar için en önemli sorunlardan birisi de İngilizce bilen ev sahibi ya da emlak ofislerinin oldukça az olması. Kiracılar ev ile ilgili bir sorun yaşadıklarında onlarla iletişim kuracak kadar iyi seviyede yabancı dil bilmek kiralama sürecinde veya kiralama sonrası kolaylık sağlayacaktır.

Evin Oturma İzni İçin Uygun Olması

The House is Eligible for a Residence Permit

Turistlik gezi dışında gelen ve belli bir süre Türkiye’de yaşayacak yabancıların oturma izni almaları gerekiyor. Özellikle son zamanlarda Rus-Ukrayna savaşından dolayı kayda değer Rus vatandaşı Türkiye’nin beli şehirlerinde yaşamaya başladılar. Bu kişiler orta ve uzun dönem yaşayacağından dolayı oturma iznine ihtiyaç duymaktadırlar. Evin oturma iznine uygun bir ilçede yer alması ve evin oturma izni almak için bir engelin olmaması evin kira gelirine %20-40 arasında değer artışına katkıda bulunuyor. Kiracının oturma izni başvurusu yapabilmesi için kira kontratının noter onaylı yapılması gerekmektedir. Ev sahibinin de noter huzurunda sözleşmeyi imzalaması gerekmektedir. Dolayısıyla birden çok paydaşı olan taşınmazlarda noter onaylı kira sözleşmesinin yapılabilmesi için tüm paydaşların bir araya gelmesi ya da bir kişiye vekaletname vermeleri gerekmektedir.

RentRovi ile Yeni Trendleri Yakalayın

Yeni nesil kiralama platformu RentRovi ev sahiplerine, yeni trendleri yakalama fırsatını sunuyor. Bu sayede ev sahipleri hem zaman hem paradan tasarruf sağlıyor; kiralama sürecini hızlı, kolay ve karlı hale dönüştürebiliyorlar.

RentRovi Hakkında:

Süreci sizin için yürütecek profesyonel bir kurumla çalışmanız ilerleyen süreçlerde karşılaşacağınız sorunları minimuna indirmiş olursunuz.RentRovi olarak uzmanlık alanımız orta ve uzun dönem ev kiralamadır. Kiralama süreci minimum 3 aydan başlayıp evin eşyalı ve eşyasız olma durumuna göre 1 sene ve üzeri kiralamalar yapılmaktadır.

RentRovi sizleri ve kiracınızı kiralama süreci tamamlandıktan sonra da yalnız bırakmamaktadır. Ev sahibinin aldığı paket içeriğine göre düzenli raporlamalar ile kiralama sürecinin yakından takibi, kira gelir garantisi, hukuki destek, teknik destek gibi her iki tarafın sorunlarını hızlı ve kesin şekilde çözmeye odaklı hizmet anlayışımız bulunmaktadır.

Do you have a house to rent? contact us.

Views:
635
Article Categories:
konut kiralama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *