Kiralık Evi Olanlar Dikkat!

Kira Gelir Vergisi

Bazı ev sahiplerini evlerini kiralamak ve böylece gelir elde etmek isterler. Bu noktada kiralık daire sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunur. Kiralama işlemini güvenilir bir şekilde gerçekleştirmek, evleri güvenilir insanlara kiralamak son derece önemli bir konudur. Kiralık daire sahipleri evlerini kiralama süreci boyunca dikkatli davranmalı ve gerekirse bu konuda uzmanlardan destek almalıdır.

Rentrovi kiralık ev konusunda uzmanlaşmış ekibi ile sizlere bu konuda destek olmak için çalışmalar yürütür. Sizlerin evlerini güvenli bir şekilde kiralayabilmesi ve ev kiralamak isteyen kişilerin evlere kolaylıkla ulaşabilmesi için pek çok imkan tanır. Evinizi güvenilir bir şekilde Rentrovi sitesinde ilan oluşturabilir ve kiralayabilirsiniz. Rentrovi, kiralık evi olanların dikkat etmesi gereken noktaları sizler için aşağıda bir araya getirdi. İşte kiralık evi olanların dikkatine!

2020 kira geliri vergisi ve beyannamesi (vergi muafiyeti, şartları ve hesap detayları) hepsini bu yazımızda bulabileceksiniz. 2019 yılında sahip olduğu taşınmazı kiraya vererek kira geliri elde eden işyeri, dükkan ve ev sahipleri için kira geliri vergisi süreci başladı. Kimler kira geliri beyannamesi verecek, kimler kira geliri vergisi ödeyecek, kira geliri vergisi muafiyeti 2020’de kaç lira oldu, konut kira geliri beyannamesi muafiyet sınırı, iş yeri kira geliri vergisi muafiyeti 2020’de kaç lira oldu? Merak edilen soruların yanıtı bu yazımızda.

Kira Geliri Beyanamesi

 

Kira Geliri Beyanamesi ve Kira Geliri Vergisi Ödeme Tarihleri ile Beyanname Verme Tarihleri

Vergi istisnası tutarında kalan kişiler için beyanname verme süreci mart ayından itibaren başlayacak. 1 Mart 2020 itibari ile başlayan bu süreç 25 Mart tarihinde sona erecek. Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi Mart ayında başlarken isteyen kişiler iki taksit halinde ödeme yapabilecek.

 

Konut Kira Geliri İstisnası 2020

Kira geliri istisnası 2020’de konutlar için 6600 lira olarak uygulanmaktadır. Bilindiği üzere her sene kira geliri istisnası yeniden değerleme oranı olarak artırılmakta olup 2019 senesinde 5400 lira olarak uygulanan bu rakam 2020 yılında 6600 olarak uygulanmıştır.

Yani 2019 yılında elde ettiği toplam kira geliri tutarı 6600 lirayı aşmayan ev sahipleri kira gelir vergisi ödemeyecek. Elde ettiği geliri bu rakamın üzerinde olan kişiler bu rakamı düşüldükten sonra kalan tutar için kira geliri vergisi ödeyecek.

Kira Geliri Vergisi 2020 Hesaplama

Konut kira geliri elde eden kişiler için 2020 yılı kira geliri vergi istisnası 5400 lira olarak uygulanacak. Bu tutarın altında kira geliri elde eden kişiler vergi ödemeyecek. Bu rakamı aşan kişiler için ise kira geliri vergisi beyannamesi vererek vergi ödeme zorunluluğu uygulanacak.

Örnek hesaplama işleminde 2019 yılında toplam 95 bin lira kira geliri elde eden kişiler için hesaplama şu şekilde yapılacaktır;

2019 Yılı Toplam Kira Geliri : 95 Bin Lira

2020 Kira Geliri İstisnası : 5 Bin 400 Lira

% 15 Götürü Gider : 13 Bin 440 Lira

Vergiye Tabi Gelir : 76 Bin 160

 

Rentrovi ile Evinimi Nasıl Avantajlı Kiralarım?

Rentrovi güvenilir ekibi ile kiralık ev konusunda oldukça başarılı bir platformdur. Evinizi güvenli bir şekilde kiralamak istiyorsanız Rentrovi kalitesine güvenebilirsiniz. Rentrovi’nin sizlere sunduğu pek çok avantajdan yararlanma imkanı bulabilirsiniz. Evinizi Rentrovi kalitesi ile kiralamak ve güvenilir kişilere ulaşmak için ilk yapmanız gereken Rentrovi’de yer alan formu doldurmaktır. Evinizle ilgili formu doldurduktan sonra, Rentrovi bünyesinde çalışan ekip üyeleri profesyonel resim ve video çekimleri için sizinle iletişime geçecektir. İlan için gerekli tüm koşullar sağlandıktan sonra eviniz kiracılar ile buluşurken sizlerin yapması gereken dinlenmektir.

Bu süreçte siz dinlenirken Rentrovi sizleri uğraştırmadan kiralık dairenizi kiralamak isteyen kişilerle buluşturur. Rentrovi sizlerin kiralık eviniz için kiracı ararken zaman kaybetmenize izin vermez. Oluşturduğunuz ilanlar kiralık ev arayanlara ulaşır ve böylece evinizi kiralayabilirsiniz. Kiralama süreci boyunca uzman ekip kontrolünde devam edecek olan kiralama işlemini güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

Rentrovi kiralık daire sahipleri ve kiralık ev arayan kişileri bir araya getiren ve bu süreci kolaylıkla gerçekleştiren bir platformdur. Siz de kiralık dairenizi hızlı ve güvenli bir şekilde kiracılar ile buluşturmak istiyorsanız Rentrovi sitesini tercih edebilirsiniz. Böylece Rentovi’nin sizlere sunduğu imkanlardan yararlanma imkanı bulabilirsiniz.

Kira geliri vergisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Kira Gelir Vergisi Hesaplama yazımıza da okuyabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *