İstanbul Kiralık Daire: Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin İpuçları

kağıthane kiralık daire

Birçok yeni kiracı, bir daire aramanın basit olduğunu varsayar. Siz sadece internette mevcut alanları arayın, fiyat aralığınıza en uygun olanı seçin ve bir kira sözleşmesi imzalayın, değil mi? Arayışınızda bu kadar rahat olmak yeni bir daireye daha erken taşınmanıza yardımcı olabilirken bazı isteklerinizi sonradan keşfetmenize ve bunlara ulaşamamanıza da yol açabilir. İstanbul’da kiralık daire arıyorsanız karar vermeniz gereken bazı noktalar mevcuttur.

Yaşam tarzınıza gerçekten uygun bir daire bulmak için, taahhütte bulunmadan önce biraz araştırma yapmanız gerekir.  Ev sahibini arayın ve size nasıl tepki verdiğini hissedin, mekanda bir gezinti ayarlayın ve bir soru listesi hazırlayın. Ne soracağınızdan tam olarak emin değilseniz endişelenmeyin. Bu metinde İstanbul’daki kiralık daire arayışı hakkında bazı bilgiler topladık. Ev sahipleri ve kiracılar için paylaştığımız bilgiler sayesinde İstanbul’da kiralık daire aramak çok zor olmak zorunda değildir.

İstanbul Avrupa Yakası Kiralık Daire

Yeni daireniz için konum açısından neye ihtiyacınız olduğunu düşünün ve ardından görmeye gittiğiniz listeleri buna göre uyarlayın. Toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde olmanız gerekiyor mu? İşe gidip gelme süresi ne kadar mi? Mağazalara ve restoranlara yakın olmayı mı tercih edersiniz?

İstanbul’da Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası’ndaki kiralık daireler farklı avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Bunlardan hangilerinin sizin için en önemli olduğuna karar vermelisiniz.

Beşiktaş kiralık daire

beşiktaş kiralık daire

Kiralık dairenizin konumu oldukça önem arz eder ve Beşiktaş’taki kiralık daireler bu konuda oldukça ön sıralarda yer almaktadır. Beşiktaş’ta daire kiralamadan önce etrafa sorun, mahalleyi ziyaret edin, dairenin sizin için güvenli bir alanda olup olmadığını ve yaşam tarzınıza uygun olup olmadığını belirlemek için araştırma yapın. Sonuçların hoşunuza gideceği kesindir.

Şişli kiralık daire

İnternette dairelere bakarken sizin için hangi olanakların gerçekten gerekli olduğunu ve hangisinin faydalı olacağını düşünün. Arabanız için park yerine mi ihtiyacınız var? Binanın personeli üzerinde güvenlik olsaydı daha rahat hisseder miydiniz? Ardından, bu öğeleri içeren binalar için aramanızı gözden geçirin. Şişli’deki kiralık daireler, aradığını lüksü sunmak konusunda oldukça iyilerdir.

İstanbul Anadolu Yakası Kiralık Daire

Bir kira kontratını imzalayıp teslim etmeden önce her şeyi iyice düşündüğünüzden emin olun.  Neyi kabul ettiğinizi bildiğiniz, ve tüm şartlara uyabileceğinizi düşündüğünüzü kesinleştirin. İstanbul Anadolu Yakası’ndaki kiralık dairelere hem sakinliği hem de modernliğiyle kiracılarını memnun etmektedir.

Ayrıca, İstanbul’da daire kiralamak veya evini kiraya vermek isteyenler için hazırladığımız bir önceki blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz: İstanbul’da Kiralık Daire Rehberi

Kadıköy kiralık daire

şişli kiralık daire

Kadıköy hem modern oluşu hem de İstanbul diğer kalabalık ilçelerinde yer alan problemlerden uzak oluşu ile öne çıkar. Arabanız varsa, onu park etmek için güvenli ve yakın bir yer aramaya çalışmalısınız. Aracınız için kolay erişime ve güvenli bir yere ihtiyacınız olacak. Ayrıca bölgedeki tüm park seçeneklerini keşfetmeniz gerekecektir. İstanbul’un park sorunundan kurtulmanızı sağlayan Kadıköy’deki kiralık daireler, sosyal aktivitelere yakın olmasıyla da sizi memnun eder.

Üsküdar kiralık daire

Apartman binasının ötesinde, çevredeki daireleri de hesaba kattığınızdan emin olun. Bölge, geceleri yalnız yürürken kendinizi rahat hissedeceğiniz bir yer mi, çocukların sokakta oynamasına müsait mi gibi sorulara cevap arayın. Üsküdar’daki kiralık daireler, bu konuda oldukça avnatajlıdır.

İhtiyaçlarınızı karşılayan birkaç liste bulduğunuzda, konum hakkında fikir edinmenin en iyi yolu orada vakit geçirmektir. Günün farklı saatlerinde bölgeye birkaç ziyaret yapın. En sık kullanmanız gerekeceğini bildiğiniz mağazaları bulun ve seyahat süresini not edin.

Gördüğünüz gibi İstanbul’da kiralık daire arayanları pek çok seçenek beklemektedir. Bu sebeple isteklerinize karar verdikten sonra, hayalinizdeki kiralık eve en yakınına sahip olabilmek için RentRovi ile iletişime geçebilirsiniz. RentRovi, istediğiniz yaka ve ilçedeki evi araştırır ve kiralık evde aradığınız özelliklere ulaşmanızda yardımcı olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *