Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Rehber

Ülkemizde ve hatta dünya genelinde ev yönetimi oldukça zorlu bir süreç. Yıllar önce yatırım amaçlı aldığınız daireyi satmayı düşünmüş, hatta çoktan satmayı denemiş olabilirsiniz fakat bir gerçek var ki günümüz şartlarında evlerin değeri giderek artmakta ve kiranın getirisi uzun vadede sizin için çok daha karlı olabilmektedir. Bir diğer yandan ev değiştirmeyi düşünmüş ve hatta harekete geçmiş de olabilirsiniz. Kafanızda ‘ev mi kiralasam, yoksa evi satın mı alsam?’ soruları dönüp dolaşıyor olabilir. Maalesef hayat giderek pahalılaşmakta ve barınma ihtiyacının karşılanması da zorlaşmakta. Öncelikle şunu kendinize sormalısınız, ‘taşınacağım evde kaç yıl yaşayabilirim?’. Böyle birkaç soruyu kendinize yönelttikten sonra taşınmak istediğiniz semtte ki dairelerin ortalama kirasını ve satılık fiyatını araştırın. Eğer birikiminiz yoksa ve daireyi kredi çekerek alacaksanız, 60 yaşına geldiğinizde hala borcunu ödeyeceğiniz bir evinizin olması sizi yalnızca belirli bir semte bağlı kılarak yıpratmış olmaz mı? İşte tüm bunları düşündüğünüzde bir birikiminiz yoksa ev kiralamanın en mantıklı yol olduğunu fark edeceksiniz. Nasıl mı? Tabii ki ev kiralamak da kolay bir süreç değil. Gelin bir de ev kiralama sürecine işin uzmanlarının penceresinden bakın…

Evi Kiraya mı Vermeli Yoksa Satışa mı Çıkarmalı?

Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Rehber

Evinizin olduğu semti göz önünde bulundurun. Kiralar yıllara oranla ne kadar artmakta ve evlerin satılık fiyat eğrisi ne yöne doğru gitmekte, iyice araştırın. Eğer evinizi şimdi satarsanız hayat boyu gelir elde edebileceğiniz bir mülkü arkanızda bırakmış olacaksınız. Elinize gelen toplu parayı zaman içinde harcayabilirsiniz fakat bir eviniz ve kiracınız varsa sürekli maaşınız olan bir işiniz varmış gibi güvende hissedeceksiniz. Bu noktalara değindikten sonra eğer evinizi satmak yerine kiralamaya karar verdiyseniz, evinizi nasıl kiralayacağınıza dair bazı püf noktaları öğrenmenizin vakti geldi.

Evin Eksiklerini Kontrol Edin

Eksikleri ve hasarı olan bir ev, kiracı ile birleştiğinde tam bir kabus olabilir. Bu yüzden öncelikle evinizin eksiklerini ve yıpranma paylarını bir yere not edin. Eğer tüm tadilat işlerini halledip evi o şekilde kiralarsanız inanın bu süreçten zararlı çıkma ihtimaliniz oldukça düşecek.

Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Rehber

Evinizi Nasıl Kiralayacağınıza Karar Verin

Evinizi kimseden yardım almadan kendiniz kiraya vermek istiyor olabilirsiniz. Peki bunu hiç detaylı bir şekilde düşündünüz mü? Saatler süren kiracı adayı görüşmelerine hazır olduğunuza, güvenilir bir kiracı seçebileceğinize ve kira sözleşmenizde sorun çıkmayacağına emin olun. Tüm bunlar üst üste geldiğinde durum ne kadar zorlaştı değil mi? Tüm bu adımları bir kenara bırakın ve RentRovi ile tanışın. Türkiye’nin orta ve uzun dönemli profesyonel ev kiralama platformu RentRovi sizin için tüm bu sorulara bir cevap bulsun. Siz evden çıkmadan kiralık olan evinizle ilgili tüm süreci biz yönetelim. Evinizde ki eksikleri belirleyelim, evinizi yansıtan en güzel fotoğrafları çekelim ve yalnızca birkaç gün içerisinde kiralık dairenize en uygun ve güvenilir kiracıyı sizinle buluşturalım. Saatlerce süren ev gezdirmeleri, gecenin bir yarısı susmayan telefonlar, güvenilir olmayan kiracı sorunları ve eksik maddeli kira sözleşmeleri vaktinizi çalmasın.

Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Rehber

Ev Kiralamak mı Yoksa Satın Almak mı?

Artık yaşadığınız semtten memnun değilsiniz ya da oturduğunuz ev artık sizi mutlu etmiyor olabilir. Taşınma fikrine tamamen kapıldıysanız kafanızın daha çok karışmasına hazırlıklı olun. Öncelikle hangi semtte yaşamak istediğiniz, evinizde olması gereken temel özellikler ve bütçeniz gibi temel faktörleri düşünün. Oturmak istediğiniz semtte ev kiraları ve satılık fiyatları ne durumda, bununla ilgili araştırmalar yapın. Eğer bir birikiminiz yoksa ve kredi çekerek ev satın almayı düşünüyorsanız, bilinçli bir kişi olarak kendinize sormanız gereken birkaç şey daha olacak. En az 30-40 yıl ev kredisi ödemeye, o evin aynı zamanda vergisini ödemeye ve muhtemelen bir daha ev değiştirmeyecek olmaya hazır mısınız? Tüm bunlar üst üste geldiğinde bir birikiminiz yoksa ev kiralamanın sizin için daha yararlı olacağı sonucuna varmış olmalısınız. Ev kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızda ev kiralarken nelere dikkat etmeniz gerektiğine detaylı bir şekilde değinmiştik. Bu yazımız ışığında kiralayacağınız evi yerel emlak danışmanlarıyla bulmayı düşünmüş ya da pahalı komisyonlardan gözünüz korktuğu için hiç bu ihtimali düşünmemiş de olabilirsiniz. 

Bunun yanı sıra Sahibinden gibi ev kiralama sitelerinden yardım almaya karar verebilirsiniz fakat tüm bu süreç gözünüzde büyüyorsa ve bir türlü hangi noktadan başlayacağınızı bilemiyorsanız şimdi web sitemizi ziyaret etmenizin tam zamanı. RentRovi profesyonel ekibi olarak sizi ev arama zahmetinden kurtarıyor, kriterleriniz doğrultusunda size en uygun evi depozitolu ya da depozitosuz seçenekleriyle en uygun fiyata kiralamanıza destek oluyoruz. Siz de tüm bu taşınma sürecinden sıkıldıysanız, en hızlı ve kolay şekilde hayalinizde ki eve kavuşmak istiyorsanız web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

RentRovi & Koçfinans İş Birliği ile Ev Sahipleri ve Kiracıların Hayatını Kolaylaştıran Yenilikler

yıllık kira almak

Koç Şirketler grubunun bir iştiraki olan ve konut ile otomotiv sektörleri başta olmak üzere çeşitli satın almalar için finansman sağlayan Koçfinans, RentRovi’nin çalışma ortakları arasında yer almaktadır. Bu ortaklığın evini kiraya vermek isteyenler ile ev kiralamak isteyenler için yararları aşağıdaki gibidir:

  • Ev Sahipleri İçin Peşin Kira Ödemesi: RentRovi’nin Koçfinans ile yaptığı anlaşma gereği ev sahiplerinin alacakları 1 yıllık kira peşin olarak Koçfinans güvencesiyle ödenmekte ve daha sonra aylık taksitler halinde kiracıdan tahsil edilmektedir. Bu sayede ev sahipleri anlık toplu nakit ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmektedir. Yıllık kira ödemeleri, her yıl yapılacak sözleşme yenilemesi ile devam ettirilebilmektedir.
  • Kiracılar İçin Depozitosuz ve Komisyonsuz Kiralama: RentRovi ile Koçfinans iş birliği ev sahiplerinin yanı sıra kiracılara da olumlu katkı sağlamaktadır. Yeni bir ev kiralamak isteyenlerin oldukça masraflı olan depozito ve komisyon, RentRovi üzerinden yapılacak kiralamalarda sıfırlanmaktadır. Böylelikle kiracılar doğrudan evi kiralayıp oturabilmektedir.

Comments

  • Bilgilendirici bir yazı olmuş, ellerinize sağlık.

    Şevval May 30, 2020 1:27 am Reply
  • Güzel bir yazı olmuş, bu gidişle ev sahibi olmamız da zor 🙂

    Tolga May 30, 2020 1:36 am Reply
  • Çok iyi bilgilendirici bir yazı olmuş, tebrikler 🙂

    İshak June 1, 2020 6:16 pm Reply
  • Blog yazılarınız gayet güzel ve bilgilendirici👏🏻

    Adar June 3, 2020 3:25 pm Reply
    • Adar Bey merhaba,
      Teşekkür ederiz

      İsmail BAŞ June 16, 2020 12:51 am Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *