Ev Kiralarken Dikkat Edilecek Hususlar

Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ev Kiralarken dikkat edilecek hususlar.

Ev kiralama işlemleri sırasında dairenin seçilmesi, sözleşmenin hazırlanması kira tutarının ve artış oranının belirlenmesi sürecinde işinde uzman kişiler ile çalışmanız gerekir.

Aksi takdirde hem daire niteliği hem e-sözleşme ile alakalı sorunlar yaşanabilir. Emlak danışmanı aracılığı ile kiralama ve daire satış işlemlerinin yapılması daha mantıklı olacaktır.

Kişilerin emlakçı aracılığı ile daire kiralaması durumunda bir senelik kiranın yüzde 12’lik bir tutarını emlakçıya vermeleri gerekir.Kiracıdan bu tutar talep edilir ve kira sözleşmesinde de yer alır.

Ev Kiralarken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Ev kiralarken dikkat edilecek hususlar denildiği zaman akla ilk gelmesi gereken detaylar şunlardır;

  • Kiralık dairenin iç ve dış yapısının uzun vadede kullanıma uygun bir dayanıklılığa sahip olup olmadığı incelenmelidir. Bu konuda eğer evin içi tadilata gereksinim duyan bir durumdaysa kira tutarından düşerek gerekli tadilatlar yapılabilir.
  • Evin paylı bir hisseye mi sahip olduğu ya da tek bir kat malikinin mi olduğu detaylı bir biçimde incelenmelidir.
  • Yıllık zam oranının mümkünse sözleşmede belirtilmesi gerekir. Aksi takdirde kira artış oranıyla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.
  • Kiranın ayın hangi günlerinde ödenebileceği konusunda kiralayan kişinin gelir durumuna göre bir aralık belirlenmelidir.

Bu detayların göz önünde bulundurulduğu durumlarda kiralama işlemi hem ev sahibi hem de evi tutan kişiler için sorunsuz bir biçimde tamamlanır.

Ev kiralarken dikkat edilecek hususlar

Kira Sözleşmesinde Mutlaka Olması Gerekenler

Ev kiralarken dikkat edilecek hususlar sözleşme bazında da incelenmelidir. Bir kira sözleşmesinde yer alması gereken noktalardan bazıları;

  • Daire, mahalle, sokak, kiralananın cinsi gibi detaylara muhakkak yer verilmelidir.
  • Kiracı ve kiralayanın adresi, T.C. kimlik numarası net ve hatasız bir biçimde sözleşmede bulunmalıdır.
  • Yıllık ve aylık kira bedeli, kira bedelinin hangi tarihlerde ödeneceği net ibareler ile belirtilmelidir.
  • Kiralanan ile teslim edilen demirbaşlar da kira sözleşmesinde muhakkak yer almalıdır.

Bu hususların her iki tarafça da kabul edilmesi durumunda kira sözleşmesi imzalanabilir. Emlak komisyoncusu vasıtası ile süreç düzenlendiyse kişilerin muhakkak bu sözleşmede uzmanın da kaç liralık bir paya sahip olacağı da belirtilmelidir. Emlakçıların alabilecekleri en yüksek tutar yüzde 12 olarak belirlenir.

Ev Kiralama Süreçlerini Online Hale Getiren RentRovi Var!!!

Yukarda tüm saydığımız maddeler geleneksel yöntemlerle yürütülen emlak ofisleri içindi. Tüm ev kiralama süreçlerini online hale getiren RentRovi var. RentRovi olarak ev sahipleri için sağlamış olduğumuz ücretsiz ilan, evin doğru değerlendirmesi,ücretsiz geniş kapsamlı konut koruma sigortası, profesyonel resim ve video çekimleri sayesinde oturduğu yerden evini güvenilir kiracılarla buluşturuyoruz.

Kiracılarımız için ;

  • %50’lere varan uygun komisyon oranı
  • Profesyonel bir şekilde düzenlenmiş evin hakkında resim ve videolar
  • Ev mühitti hakkında kapsamlı ve doğru açıklamalar
  • Depozitolu ve depozitosuz seçeneklerimizle

Ve tüm kiralama süreçlerini online hale getirerek artık bürokratik süreçleri en aza indirip oturdukları yerden, kiracılarımız ve ev sahiplerimiz için, online bir şekilde ev kiralayıp evlerini kiraya vermelerini sağlıyoruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *