Eşyalı Kiralık Daire Hakkında Bilinmesi Gerekenler -Uzmanından Öneriler

esyalikiralikdaire

Kiralık ev ihtiyacı olan kişiler için güzel, istenilen şekilde ev bulmak bazen çok da kolay olmayabiliyor. Kiralık ev arama süreci ve yerleşme süreci çok zaman alabiliyor. Bu konuda zorluk çeken eşyalı kiralık daire arayan kişilere rehber olacak uzmandan önerileri sizler için aşağıda sunacağız. Siz de depozitosuz kiralık daire arıyorsanız ve aradığınız niteliklere uygun eşyalı kiralık daire bulmak istiyorsanız uzmandan tavsiyelere göz atabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Gayrimenkul çeşitleri arasında eşyalı kiralık daire almak çok tercih edilen bir seçenektir. Bunun nedeni tahmin edilebileceği gibi bu tür evlere yerleşmenin diğer gayrimenkul yapımlarına göre çok daha hızlı ve zahmetsiz olmasıdır. Özellikle geçici bir süre boyunca kalacak bir yer bakıyorsanız, eşyalı kiralık daire almak sizin için uygun bir hareket olacaktır.

Eşyalı kiralık daire kiralamak her zaman geçici bir yerleşim ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bir işlem değildir. Kiralık bir ev bakan kişiler, eşya almak için zaman veya maddiyat bulamıyor ise eşyalı kiralık daireleri tercih etmeye yönelebilirler. Bu doğrultuda, eşyalı evlerin neden tercih edildiği, eşyalı kiralık daire alırken dikkat edilmesi gerekenler ve bu tarz evlerin alıcıya sunduğu avantajlar ve kolaylıklar aşağıda verildiği gibidir.

esyalikonut

Eşyalı Kiralık Daire Hakkında Bilinmesi Gerekenler – Eşyalı Kiralık Daire Avantajları

Eşyalı kiralık daire dikkat edilmesi gerekenler bağlamında ele alınması gereken unsurlar aşağıda sıralanmıştır:

  • Bilindiği üzere yeni bir eve yerleşmek, uğraştırıcı ve zaman alan bir işlemdir. Eşyaların seçilmesi, mevcut eşyaların paketlenmesi, eşya listesinin hazırlanması, nakliye firmasının bulunması gibi işlemlerin tamamı, yeni eve yerleşme sürecinde gerçekleştirilen zahmetli faaliyetlerdir.

esyalikiralikkonut

  • Depozitosuz eşyalı kiralık daire ile beraber ortaya çıkan bir avantaj şudur; mobilyalar, beyaz eşyalar, dolaplar vb. büyük ev eşyaların bir evden başka bir eve taşınması, bir nakliye firması ile anlaşmayı zorunlu hale getirir. Nakliyat, bireysel yapılamayacak, çok aşamalı bir süreçtir. Nakliye durumunda eşya listesinin hazırlanması, eşyaların paketlenmesi, paketlenen eşyaların araca taşınması, eşyalar için ideal araç boyutunun belirlenmesi gibi unsurların tamamını gerçekleştirmek gereklidir. Bu sebeple söz konusu sürecin bir uzman denetiminde yapılması gereklidir. Bu da ekstra masraf anlamına gelmektedir.
  • Eşyalı evler genel itibari ile boya veya tamir işlerine gerek duymayan evlerdir. Bu evlerin düzenli olarak temizlendiklerini, ilgi gördüklerini söylemek mümkündür. Bu bağlamda eşyalı ev alan kişilerin ekstra tadilat işlemleri ile uğraşıp hem vakit hem de nakit kaybına uğramasına gerek yoktur.

esyalidairekiralık

  • “Eşyalı kiralık daire” kavramından anlaşılabilecek iki tür ev vardır. Bunlardan ilki, tam anlamı ile döşenmiş, bir evde ihtiyaç duyulabilecek her aleti kapsayan evdir. Diğeri ise yalnızca çamaşır makinesi, buzdolabı gibi temel eşyaların bulunduğu evdir. Bu sebeple ev içerisinde yer alan eşyaların ne olduğu özellikle sorulmalı, mümkünse bizzat gidilip görülmelidir.
  • İnternette ve emlakçılarda birçok eşyalı ev profilinin, eskimiş ve paslanmış eşyalarla dolu olduğu görülebilir. Bu tarz evler, daha çok geçici bir süre orada yaşamak isteyen, maddi sıkıntı çeken müşteri profiline pazarlanır. Eğer uzun süreli yaşayabileceğiniz bir eşyalı kiralık daire bakıyorsanız, bu evler size uygun bir seçenek olmayacaktır. Bu yüzden bir eşyalı daire alırken eşyaların durumunun öğrenilmesi, eşyaların yaşları hakkında bilgi edinilmesi oldukça önemlidir.
  • Özellikle korona ile savaşta olduğumuz bu dönemde geçerli olan ancak bu dönem ile sınırlı olmayan bir temel unsur vardır. Bu unsur ise, temizliktir. Kiralanan eşyaların ne sıklıkla temizlenildiği, önceki kiracılar çıktıktan sonra evin temel olarak temizlenip temizlenmediği sorulmalı, bu yönde gerekli bilgiler alınmalıdır. Aksi durumda steriz olmayan bir evde kalmak kaçınılmaz olacaktır.
  • Eşyalı kiralık ev bakarken bir gayrimenkul danışmanı ile görüşmek önem arz eder. Çünkü temel itibari ile kiralık eşyalı dairelerin fiyatları, boş dairelerin fiyatlarına oranla fazladır. Bu bağlamda en uygun fiyat teklifinin öğrenilmesi için, bir uzmandan yardım almak gereklidir. Uzmanlar, evin eşya durumuna ya da bulunduğu konuma bağlı olarak oluşabilecek fiyat farklılıklarının bilincinde ve bilgisinde olan kişilerdir.

esyalievkiralama

Eşyalı Kiralık Daire İçin RentRovi’nin Sağladığı Avantajlar

RentRovi olarak bünyemizde bulunan eşyalı kiralık daireleri ekip arkadaşlarımız önceden kontrol ediyor varsa eksik ya da tamamlanması gereken tüm kısımları ev sahibine bildirip eksiklikleri gideriyoruz. Bu işlemler yapıldıktan sonra evin içinde bulunan tüm eşyaların listesi yapılıyor, kapılardan başlayıp dolaplara kadar hepsini titizlikle kontrol edip, kiralama süresince müşterilerimiz kötü sürprizlerle karşılaşmasına izin vermiyoruz.

Sizde ev sahibi olarak tüm bu yorucu süreçlerle uğraşmak yerine, değerli zamanınızı sevdiklerinizle ayırmak istiyorsanız, tüm bu süreçleri sizin yerinize rentrovi.com sorunsuz, güvenli ve ücretsiz bir şekilde yapabilir.

esyalidairedikkat

Eşyalı Kiralık Daire Arayanlar İçin Uzmanından Öneriler

Eşyalı kiralık ev arayan kişiler istedikleri niteliklere sahip ev bulduktan sonra rahat edeceklerdir. Çünkü ev kiralama sürecinde eşya taşıma ile uğraşmayacaklardır ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta söz konusudur. Bu da eşyalı kiralık dairede bulunan eşyaların sağlam olduğuna, kullanılabilir olduğuna dikkat etmektir.

Eşyalı kiralık daire araştırması yapılırken yaz dönemlerinde tatil amaçlı kısa süreli ev aranır. Bu dönemde önemli olan tatili güzel geçirmek olduğu için evin konumu çok önemlidir. Tatil yapacağınız yer ile evin konumu nasıl, ulaşım nasıl bu noktalara bakılmalı ve sonrasında ev kiralanmalıdır.

esyalikiralikdairearayanlaricinuzmanonerileri

Eşyalı kiralık daire konusunda bir diğer araştırılan konu ise uzun süre o evde kalmak isteyen kişiler içindir. Eşyalı kiralık ev arayan kişilerin eve yerleştikten sonra ihtiyaçlarını karşılayacak bir ev olmalıdır. Çamaşır makinesi, ocak, yatak gibi temel ihtiyaçlar kesinlikle evde bulunmalıdır. Mümkünse ev içinde yer alan eşyalar bizzat gidilip görülmelidir. Kiralık ev konusunda uzman ekibi ile çeşitli çalışmalar yürüten Rentrovi online platformda sizlerle buluşuyor. Depozitosuz kiralık daire arayışında olan kiracılar için Rentrovi sitesi bu imkanı tanımaktadır. Depozitosuz kiralık dairelere ve daha pek çok kiralık daireye ulaşabileceğiniz Rentrovi sitesini inceleyebilirsiniz.

“Eşyalı kiralık daire hakkında bilinmesi gerekenler – uzmandan tavsiyeler” başlığı altında kiralık daireler hakkında önemli bilgiler sunduk. Siz de ev kiralamak için Rentrovi sitesini inceleyebilir ve kiralık evinizi onlarca ilan içinden bulabilir ve işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Kiracı olarak eksik, hatalı ilanlarla uğraşıp günlerinizi hatta haftalarınızı ziyan etmeyin. Eşyalı kiralık daire için yüksek depozito ve yüksek komisyonlar gözleriniz korkutmasın. RentRovi aracılığıyla oturduğunuz yerden, uygun komisyon oranları, depozitolu ve depozitosuz eşyalı daire kiralayabilirsiniz.

Views:
1175
Article Categories:
Ev kiralama · kiralık ev

Comments are closed.