Gayrimenkul Danışmanı Nedir? Neden Gayrimenkul Danışmanına İhtiyacım Var?

evkiralamadanismani

Gayrimenkul danışmanı, herhangi bir gayrimenkulün alınması, satılması ya da kiralanması gibi işlemlerde, söz konusu işlemlerin artılarını ve eksilerini hesaba katan ve bu artılar ile eksiler doğrultusunda karar alınmasını sağlayan kişidir. Yani gayrimenkul alışını veya satışını bir kar elde ederek gerçekleştirmek isteyenlerin ya da en azından zarar etmekten kaçan tüketicilerin başvurduğu kişiler, gayrimenkul danışmanlarıdır.

Gayrimenkul satış danışmanı ile ilgili “gereklilik” bu denli göz önünde olsa da, insanların aklında “Gayrimenkul danışmanı nedir?” “Gayrimenkul danışmanı ne yapar?” gibi sorulara ek, “Bir gayrimenkul satış danışmanı ile anlaşmak neden zorunludur?” gibi soruların oluştuğunu söylemek mümkündür. Bu soruların cevaplarına dair bilgiler ise aşağıda verildiği gibidir.

kiradanismani

Bir Gayrimenkul Danışmanı ile Anlaşmak Neden Önemlidir?

Bir gayrimenkul danışmanı ile anlaşmanın kişilere sağladıkları avantajlar aşağıda verildiği gibidir.

  • Rakip Analizi

Bir piyasada alış veya satış işlemi gerçekleştirmeden önce, söz konusu piyasa hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir. Örneğin bir bölgeden ev satın almak isteyen kişilerin, ilk olarak o bölgedeki ev fiyatları hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. Ancak internet üzerinden ulaşılan fiyatların net ve belirleyici olmadığını söylemekte fayda vardır. Çünkü bu fiyatların büyük bir kısmı, gerçeği yansıtmayan fiyatlardır. Yüksek indirimlerin yapılmasının temel nedeni, ilk aşamada verilen fiyatların gerçekdışı olmasıdır. Bu sebeple mevcut piyasa hakkında tam anlamı ile bilgi sahibi olan bir gayrimenkul satış danışmanı anlaşmak, oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Evinizi Kiraya Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler!gayrimenkuldanismani

  • İhtiyaca Yönelik Planlama

Bir menkul satarken de, alırken de temel alınan bazı ihtiyaçlar vardır. Gayrimenkul satın almak isteyen kişinin her şeyden önce kendi aklında belirlemiş olduğu bir fiyat olması gerekir. Fiyat, o kişi için oldukça önemli bir kriterdir. Bu fiyat doğrultusunda belirlemiş olduğu oda sayısı, lokasyon gibi unsurlar da vardır. Bunların her biri kendi içerisinde birer ihtiyaçtır. Bu ihtiyaçların karşılanması için, bir gayrimenkul danışmanı ile anlaşmak gereklidir.

nedengayrimenkuldanismani

  • Pazarlama Alanının Geniş Olması

Günümüzde satışların büyük bir kısmının internet üzerinden gerçekleştirildiği bilinci herkeste oturmuş durumdadır. Ancak buna rağmen online yapılan satış veya görüşmelerde güven unsurunun oldukça büyük bir önem teşkil ettiği bilinmektedir. Bu bağlamda internete yüklenen evlerin geç satılıyor olmasının temel nedeni budur. İnternetten ev satılan alacak bir kişi, bu evi almadan önce birebir görmek ister. Bu da satış süresinin uzamasının en temel nedenidir.

Gayrimenkul satış danışmanı, birçok platformda faaliyet göstermektedir. Yani gayrimenkul satış danışmanlarının, mevcut gayrimenkulleri satmak amacı ile gerçekleştirdikleri faaliyetler, internetten ilan vermenin ya da branda asmanın çok ötesindedir. Bu, yeterli miktarda alıcıya ya da en azından alıcı adayına ulaşmanın temel koşuludur.

evkiralamafotografci

  • Fotoğraflama

Fotoğraflama aşaması, listedeki diğer aşamalara kıyasla göze daha kolay görülen bir aşamadır. Ancak durum pek de sanıldığı gibi değildir. Evin görünümünün oluşturabileceği soru işaretlerini tam anlamı ile karşılamayan fotoğraflarla satışın arttırılması mümkün değildir. Aksine evi net bir şekilde göstermeyen fotoğrafların satışları düşürebileceğini söylemek dahi mümkündür. Örneğin ev satın almayı planlayan kişilerin aradıkları temel koşullardan biri, evin ışık almasıdır. Yanlış açıdan çekilen bir fotoğrafta evin ışık almıyormuş gibi görünmesi, söz konusu koşullara sahip kişinin evi almaktan vazgeçmesi için yeterlidir.

emlakci

  • Hedef Kitle Planlaması

Profil çalışması olarak da adlandırılan hedef kitle planlaması, mevcut mülkün alıcı kitlesinin tanınması demektir. Bilindiği üzere her mülkün veya her lokasyonun kendisine has bir alıcı kitlesi vardır. Hangi mülkün veya hangi lokasyonun hangi alıcı kitlesine hitap ettiğini bilmek, bu bağlamda oldukça önemlidir. Bu önemi ortaya çıkaran bir unsur vardır. Bu unsur, pazarlama çalışmasını şekillendirmektir. Yani bir mülkün hangi hedef kitleye hitap ettiğini bilmek, o mülkün tanıtımının hangi platformlarda yapılması gerektiği, mülkte hangi unsurların ön plana çıkarılması gerektiği ya da fotoğrafların nasıl çekilmesi gerektiği gibi bilgileri de beraberinde getirmektedir.

danismangayrimenkul

Geleneksel Gayrimenkul Danışmanlığının Dışına Çıkan RentRovi İle Tanışın

Tüm bu sıkıcı ve zorlu süreçler artık geride kaldı ve RentRovi ile tanışmanın tam zamanı! RentRovi ev sahipleri ve kiracılar için uçtan uça güvenilir bir hizmet sunan orta ve uzun dönem online ev kiralama platformudur. Oturduğunuz yerden güvenilir bir şekilde ev kiralayıp evinizi kiraya verebilirsiniz.

Ev Sahipleri İçin;

  • Profesyonel resim ve video
  • Uzman ekip tarafında evin doğru değerlemesi
  • Güvenilir kiracılar
  • Hızlı kiralama (Doğru değerlemeyle ortalama 7 günde evleri kiraya veriyoruz)
  • Ev ya da kiracı ile ilgili bir sorun karşısında 7/24 ulaşılabilir müşteri servisi
  • Sadece kiralama aşamasında değil kiralama sonrası da sürdürülebilir hizmet

Üstelik ev sahiplerine sunduğumuz tüm bu hizmetler ücretsiz. Sizde oturduğunuz yerde hızlı bir şekilde evlerinizin güvenilir kiracılarla kiraya verilmesini istiyorsanız RentRovi’yi ziyaret edebilirsiniz.

Views:
197
Article Categories:
konut kiralama

Comments are closed.