Corona Virüsü’ne Karşı Evde Alınabilecek Önlemler

Koronaya karşı evde alınabilecek önlemler
korona vürüsüne karşı evde alınabilecek önlemler

Korona’dan Korunmak İçin Neler Yapılmalı?

Sağlık Bakanlığı virüslere karşı şu önlemleri sıralıyor;

  • El temizliği dikkat edilmelidir. Eller en az 20 saniye süreyle sabun ve suyla yıkanmalı, su ve sabunun olmadığı durumlarda el antisipetiği ya da kolonya kullanılmalıdır.
  • Eller yıkanmadan, ağız, göz ve burunla temas edilmemelidir.
  • Hasta insanlarla temastan kaçınmalıdır.(Mümkünse en az iki metre mesafede durulmalıdır.)
  • Özellikle hasta insanlar ve çevreleriyle doğrudan temas ettikten sonra eller sık sık yıkanmalıdır.

Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan kişinin öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzını tek kullanımlık kağıt mendil ile örtmesi, kalabalık yerlere girmemesi, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnunu kapatması, mümkünse maske kullanması öneriliyor.

Corona Virüsüne Karşı Ev Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Corona virüsüne karşı dokunulan yüzeyler her gün temizlenip dezenfekte edilmeli. Örneğin; cep telefonları, bilgisayarlar, masalar, sandalyeler, kapı kolları, tezgahlar, lavabolar, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi v.b

Özellikle gün içerisinde elimizden düşmeyen cep telefonları mutlaka dezenfekte edilmelidir. Cep telefonları virüsün elden ele aktarılması için son derece tehlikelidir.

Ev Temizliğinde Çamaşır Suyu Nasıl Kullanılmalı?

Temizlikte kullanmak üzere 1 ölçü çamaşır suyunun 99 ölçü su ile seyreltilmesi yeterlidir. Kullanılan çamaşır suyunun son kullanma tarihinin geçmediğinden emin olunmalıdır.

Tarihi geçmemiş çamaşır suları Yeni Koronavirüs (COVİD-19) Hastalığı’na karşı yeterli olacaktır. Ev tipi çamaşır suları amonyak veya başka temizleyiciler ile asla karıştırılmamalıdır.

Alkol ile temizlik için en az yüzde 70 alkol içeren bir çözelti kullanılmalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Önerileri Neler?

Dünya Sağlık Örgütü de şu an için Covid-19’a karşı geliştirilmiş bir aşı olmadığını; hastalığı önlemenin en iyi yolunun virüse maruz kalmaktan kaçınmak olduğunu söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü tüm solunum yolu hastalıklarına karşı şu önerilerde bulunuyor:

  • Hasta olan insanlardan yakın temastan kaçının.
  • Hasta olduğunuzda evde kalın.
  • Öksürürken ağzınızı kapatın.
  • Sık sık dokunduğunuz nesneleri dezenfekte edin.
  • Özellikle tuvalete gittikten sonra elinizi en az 20 saniye sabunla yıkayın.
  • Yemek yemeden önce, yedikten sonra, öksürdükten ve hapşırdıktan sonra ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyiniz.

Dünya’da ve ülkemizde Corona Virüsü (Covid-19) etkisini yoğun olarak hissetmekteyiz. Tüm insanların zor durumda kaldığı bu hastalık karşısında RentRovi olarak ev sahipleri ve kiracılarımızı herhangi bir temasa gerek kalmadan oturdukları yerden ev kiralayıp evlerini kiraya vermeye özen gösteriyoruz. Ev sahiplerimize oturdukları yerden hiçbir masraf ve zahmete gerek duymadan evlerini kiracılarla buluşturuyoruz. Kiracılarımız için doğru konum bilgisi, evlerle ilgili resim ve videoları sunarak oturdukları yerden ev kiralamalarını sağlıyor. Bu zor günleri en yakın zamanda atlatmak dileğiyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *