Kiralayacağınız Evin Konumunu Belirlemeden Önce Şu Maddeleri Değerlendirmelisiniz

Hayatında ilk kez ev kiralayacaklar ya da farklı bir semtte kiralık ev arayanlar için hayalindeki evin tüm özelliklerine sahip olmak ilk aşamada karmaşık olacaktır.

Genelde insanlar önceden yaşamış olduğu semtten ayrılmak istemez ve bu civarlarda kiralık ev bakmaya devam eder. Bunun nedeni, yeni bir yere alışmanın verdiği zorlu süreçtir.

Bizler de nerede kiralık ev arayacağımıza karar vermeden önce şu detaylara dikkat etmeliyiz…

Kiralayacağınız Evin Konumu.
  • Evimizle işimiz arasındaki mesafe yakın mı?

Çalıştığımız yerin evimize yakın olmasının hayatımıza pozitif ve büyük bir etkisi olacaktır. Yaşadığımız konum gereği işe yürüyerek gitmek oldukça zor gözükmektedir. Kiralayacağımız evin ulaşım yollarına yakın olması bize fayda sağlayacaktır. İş yerimize en yakın ulaşım alanı metroysa, ev için metroya yakın semtleri tercih edebiliriz. Bizler için önemli olan zamanın değerini unutmamak gerekir…

  • Sosyal yaşamımız nasıl olacak

Yaşayacağınız ev için konum seçimi herkes tarafından farklılık gösterecektir. Sakin, sessiz bir hayatı sevenler şehir merkezinin dışındaki kiralık evleri, eğlenceli, hareketli hayatı sevenler şehir merkezine ve eğlence yerlerine yakın evleri tercih ederler. Sizler de kendi yaşam şekillerinizi göz önüne alarak kiralık ev seçimlerinizi bu özelliklere göre yapabilirsiniz.

  • Tuttuğum evin bütçesi bana uyuyor mu?

Kiralayacağınız evin hangi semtte olmasına karar verdiniz, işinizi ve sosyal yaşamınızı birbirini denkleştirdiniz. Geriye kalan tek şey bütçe konusunda anlaşılır olmak ve aradığımız kriterlerdeki evleri değerlendirerek bütçe tablosu oluşturmaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *