İstanbul’da Semtlere Göre Kiralık Daire Fiyatları

Sizlere blog yazımızda semtlere göre kiralık daire fiyatlarından bahsediyor olacağız..

Hepimizin bildiği gibi kira fiyatları bölgeden bölgeye farklılık gösterebiliyor. İstanbul’da kiralık daire arayışında olanlar için, ilk etapta uygun bir semt seçmek önemli bir karardır. Hangi bölgede yaşamak istiyorum, ihtiyaçlarım neler? Gibi sorular sizlerin hangi bölgeye daha uygun olduğuna karar vermek için önemli bir adım olacaktır.

Semt seçimi, yaşam tarzınız, ihtiyaçlarınız, ulaşım olanakları ve tabii ki bütçeniz açısından büyük bir etkiye sahiptir. İstanbul gibi metropol bir şehrin ekonomik yapısı bazen kira fiyatlarını olumlu veya olumsuz etkileyebiliyor. Bunun sebeplerinden biri de ülkemizde nüfus bakımından en çok göç alan ve bununla birlikte ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen en güzel şehirlerimizden bir tanesi olması, kira fiyatını etkileyen faktörlerdendir.

Çeşitli sebeplerle yoğun göç alan İstanbul’da yerleşim yeri bulmak da pek kolay değildir. Özellikle son dönemlerde artan kiralar ile bu konuda zorluk yaşayan kişilerin sayısı bir hayli artmış durumda olduğu fark ediliyor. Özellikle pandemi ile birlikte inşaat sektörünün yavaşlaması ile nispeten artan ev kiraları ve çeşitli sebeplerden de son dönemde kiralar gittikçe yükselmiş durumdadır. Tüm bunlarla birlikte İstanbul’da kiralık daire fiyatları artış oranı bir yılda tam % 250’ye ulaşmış durumdadır.

Peki, İstanbul kiralık daire fiyatları semtlere göre nasıldır? Yazımızın devamında bu soruya sizler için cevap vereceğiz..


İstanbul Geneli Kiralık Daire Fiyatları

Konut fiyatlarının gün geçtikçe arttığı İstanbul’da ev almak günümüzde pek de kolay değildir. İstanbul kiralık daire arayışında olan kişiler için İstanbul’da kiralık daire fiyatları pek çok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Kiralık dairenin konumu, kiralık dairenin özellikleri, evin yaş durumu, bulunduğu yerin özellikleri ve buna benzer pek çok faktör sayılabilir.

Tüm bu özellikler İstanbul kiralık daire fiyatlarını belirler. Bu noktada kişilerin hangi semtte yaşamayı düşündükleri, evin kaç oda olmasını istedikleri ve evin eşyalı mı yoksa eşyasız mı olmasını istedikleri kira fiyatlarında etkilidir. Dolayısıyla İstanbul kiralık daire fiyatları hakkında net bir sayı söylemek neredeyse imkansızdır. Kişilerin kendi beklentilerini sıralayıp bir ev arayışına çıkması onlar için daha doğru olacaktır.Rentrovi, sizlerin istekleri doğrultusunda İstanbul kiralık daireleri filtreleyip sıralama yapabilir.

Siz de İstanbul gibi büyük bir şehirde ev kiralamak istiyor ancak nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız Rentrovi ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Rentrovi websitemize giriş yaparak istediğiniz özellikleri tıkladıktan sonra filtreleme özelliği ile fiyatlarına göre kiralık evleri sizlere sunacaktır. Hızlı ve güvenli bir şekilde evinizi kolayca kiralayabilir ve arayışınızı noktalayabilirsiniz.

Semtlere Göre Kiralık Daire Fiyatları

İstanbul’da yaşamak isteyen kişiler, bu şehre çeşitli sebeplerle göç ediyorlar bu doğrultuda İstanbul’da konut ihtiyacı artıyor. Her geçen gün daha fazla kişinin göç ettiği bir şehir haline gelen İstanbul’da kiralık ev bulmak da zorlaşıyor. Kiralık daire fiyatlarındaki artışı sadece göçlere bağlamak pek doğru değildir. Göçlerin yanı sıra, inşaat maliyetlerinin artması, artan boşanmalar, nüfusun artması, şehrin yabancıların ilgi odağı haline gelmesi, kredi faiz oranların yükselmesi ve daha pek çok sebep olarak gösterilebilir.

İstanbul’da kiralık daire fiyatlarının pek çok faktöre bağlı olduğuna ve bu faktörlere göre değişkenlik gösterdiğinden yukarıda bahsettik. Semtlere göre kiralık daire fiyatlarını ele alacak olursak en büyük artışın Beyoğlu, Sarıyer ve Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy’de olduğunu söylemek mümkündür. Semtin şehir merkezine yakınlığı veya uzaklığı, ulaşım imkanları, alışveriş merkezlerine, okullara, hastanelere ve diğer sosyal olanaklara yakınlığı, semtin güvenliği kiralık daire fiyatlarını oldukça etkiliyor. Bununla birlikte, semtin altyapı ve  hizmetlerinin gelişmiş yapıda olması semtin cazibesini arttırır. Örneğin; Yol düzenlemeleri, parklar, yeşil alanlar, su ve elektrik gibi temel hizmetlerin kalitesi ve düzenliliği, birçok kişi tarafından tercih edilir ve genellikle olumlu yanları fazla olan semtler daha yüksek fiyatlarla kiralanabilir. Bu semtlerde ev sahibi olan ve evini kiraya vermek isteyen kişiler diğer semtlere kıyasla daha fazla gelir elde etme imkanı bulabilir. 

Siz de İstanbul kiralık daire fiyatlarını daha yakından incelemek istiyorsanız Rentrovi sitesini ziyaret edebilir ve kendinize en uygun kiralık daireyi bulabilirsiniz. Rentrovi sitesine girdiğinizde göreceksiniz ki il, ilçe, mahalle, oda, konut kavramları sizleri karşılayacak. İstediğiniz evin özelliklerini bu alana girdiğinizde sizler için uygun olan evler sıralanacaktır. Ayrıca harita üzerinden de kiralamak istediğiniz evleri görme imkanı bulabileceksiniz.

Kolaylıkla ve güvenle İstanbul kiralık ev arayışınızı yapabilir ve ihtiyaç duyduğunuz her an bizlere iletişim kanallarımızdan ulaşım sağlayabilirsiniz.

Daha fazla blog yazımızı keşfetmek için; RentRovi Blog‘ a tıklayabilirsiniz!

Views:
1600

Comments are closed.